آموزش تخصصی
فیشال

فیشال چیست؟

امروزه روز بیشتر افراد بویژه بانوان با اصطلاحاتی چون فیشال ، اسکین کر و پاکسازی پوست آشنا هستند . اما «فیشال» بصورت اختصاصی چه معنایی دارد و شامل چه نوع خدماتی می‌باشد ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که فیشال« facial» یکی از سبک‌های نگهداری و تیمار از پوست صورت و گردن است . فیشال مراحل چندگانه‌ای دارد که این مراحل عبارتند از : پاکسازی پوست بُخور گرم اسکراپ ( لایه برداری سطحی پوست ) پولیش پوست خالی کردن دانه‌های سرسیاه روی سطح پوست بُخور سرد برای بستن و جمع کردن منافذ باز پوست ، سطح پوست پوشیده از سلول‌های مرده یا لایه شاخی است. این سلول‌ها در سطحی‌ترین بخش پوست قرار می‌گیرند ، وظیفه سلول‌های مرده محافظت از پوست است و در اصل باید گفت این سلول‌ها نگهبانان بدن در مقابل عوامل خطرساز بیرونی هستند. در حالت نرمال، بدن تقریباً ماهی یک‌بار سلول‌های شاخی شکل را به طور کامل حذف کرده و سلول‌های جدیدتری را جایگزین آنها می‌کند، به همین دلیل این سلول‌های مرده روی پوست تجمع کرده و باعث کاهش درخشندگی و شادابی پوست می‌شوند و برداشت این سلول‌ها به شما کمک می‌کند تا پوست شفاف‌تری داشته باشید. فیشال صورت یک از روش‌های جدید جوانسازی پوست به‌صورت ترکیبی و با ابزارهای متفاوت است. فیشال صورت کاملاً غیرتهاجمی است و به همین دلیل امروزه بسیاری این روش درمانی و زیبایی را به دیگر روش‌های تهاجمی ترجیح می‌دهند. فیشال یا پاکسازی پوست عموماً در کلینیک‌های زیبایی و توسط متخصصین این حوزه انجام می‌شود. فیشال پوست یکی از بهترین روش‌ها برای مراقبت و حفاظت از پوست تلقی می‌شود ، خصوصاً اگر توسط متخصص با تجربه و مطلع انجام شود . انجام فیشال پوست صورت را پاکسازی ، تغذیه و لایه‌برداری می‌کند . و همچنین رطوبت و شفافیتی که پوست احتیاج دارد را به پوست هدیه میدهد .


بهترین راه برای استفاده از برنامه ای منظم جهت رسیدگی به پوست صورت قطعاً عضویت در یک موسسه زیبایی و خدمات پوست معتبر است . با توجه به اهمیت این موضوع برای خانم‌ها و حتی آقایان و افزایش درخواست‌های فراوان برای انجام تخصصی فیشال و پاکسازی پوست ، ورود به کسب و کار در این زمینه میتواند بسیار حائز اهمیت و ارزشمند باشد . در این راستا آکادمی « سُها فیشال » شرایطی را برای شما عزیزان فراهم کرده تا با شرکت در دوره‌های آموزشی فیشال در تمام نقاط کشور عزیزمان ایران به یکی از بهترین راه های کسب درآمد هر چه سریعتر دست پیدا کنید . اسکین کر یا همان فیشال پوست یکی از موضوعاتی است که با بالا رفتن سطح رفاه و همچنین آگاهی مورد توجه بسیاری از افراد اللخصوص قشر مرفه قرار گرفته است ، بنابراین بازار کار در این زمینه‌ی نوین بسیار پر رونق است . از بزرگ‌ترین مزیت های این دوره‌های آموزشی کوتاه بودن زمان یادگیری این تخصص توسط هنرجویان و آمادگی نسبی آنها پس از گذراندن دوره‌ی آموزشی فیشال برای ورود به بازار کسب و کار است . طول دوره‌ی آموزشی در آکادمی « سُها » ۳ روز کاری به انضمام یک روز جهت انجام کارورزی است .

هدف برگذاری آکادمی سُها فیشال

رعایت استانداردهای بالای کیفی و کمی را در اجرای دوره‌های خود در تدریس دوره ، سطح اجرا، تکریم هنرجویان، کیفیت فضای تدریس و اجرا و اهداف اصلی سُها فیشال می‌باشد. آموزش دوره‌های پوست و زیبایی به دلیل رعایت این شاخص های بالا به سرعت در کل کشور مورد استقبال قرار گرفت به گونه‌ای که تقاضا برای بارگزاری دوره ها بالا رفته و ما تصمیم گرفتیم دوره‌های آموزشی را از تهران و کرج به شهرهای دیگری مانند : اصفهان ، شیراز ، کرمان ، یزد ، مشهد ، کرمانشاه ، اهواز , همدان ، ساری ، رشت ، بندرعباس و دیگر نقاط کشور منتقل و برگزار کنیم تا هنرجویان و کارآموزان عزیز در سراسر کشور عزیزمان بتوانند به راحتی از دوره‌های با کیفیت سُها فیشال بهره‌مند شوند . بر این اساس شعبه تهران و کرج به عنوان یکی از قویترین شعب‌های کشور بستر مناسبی را برای هنرجویان علاقه‌مند به فیشال و پاکسازی پوست فراهم نمود .

انواع روش‌های پاکسازی پوست در کلینیک

پیلینگ شیمیایی لایه‌بردارهای شیمیایی که در کلینیک‌ها استفاده می‌شوند قدرت پاکسازی بسیار بالایی دارند. این ترکیبات می‌توانند جای جوش و انواع لکه‌های پوستی را از بین ببرند. پیلینگ یا لایه‌برداری بسته به نوع و عمق آن بین یک تا چهارده روز طول خواهد کشید. در این مدت بعد از پوسته ریزی، پوست جدید جایگزین شده و عمق این پاکسازی به نوع داروهای شیمیایی و مدت زمان استفاده آنها روی پوست بستگی دارد.

پیلینگ مکانیکی در این روش پوست به وسیله ابزار الکترومکانیکی مورد لایه‌برداری قرار می‌گیرد. این روش برای از بین بردن جای اسکار زخم‌ها روی پوست بسیار مناسب است.

پیلینگ لیزری این روش به دو صورت لیزر دی‌اکسید کربن و لیزر اربیم یاگ انجام می‌گیرد. در این روش از خواص تبخیر آب و نکروز گرمایی بهره برده می‌شود.

فعالیت‌های سها لیزر در استان‌ها

  • برگزاری دوره فیشال در شمال کشور
  • برگزاری دوره فیشال در استان خوزستان
  • برگزاری دوره فیشال در اهواز
  • برگزاری دوره فیشال در استان کرمان
  • برگزاری دوره فیشال در استان اصفهان
  • برگزاری دوره فیشال در استان تهران
  • برگزاری دوره فیشال در استان البرز
  • برگزاری دوره فیشال در کرج
  • برگزاری دوره فیشال در استان خراسان رضوی
  • برگزاری دوره فیشال در مشهد
  • برگزاری دوره فیشال در استان گیلان
  • برگزاری دوره فیشال در استان مازندران
  • برگزاری دوره فیشال در استان هرمزگان
  • برگزاری دوره فیشال در بندرعباس
  • برگزاری دوره فیشال در استان آذربایجان غربی و شرقی
  • برگزاری دوره فیشال در کرمانشاه
  • برگزاری دوره فیشال در استان لرستان

مراحل فیشال و پاکسازی پوست

لازم به ذکر است پیش از آغاز این مراحل، تکنسین زیبایی سؤالاتی درباره‌ نوع پوست، تغذیه و سبک زندگی شما که تأثیر بر شرایط پوستتان دارد می‌پرسد. ممکن است این سؤالات در جزئیات معمول مراحل فیشال تأثیر داشته باشند. مراحل فیشال را به ترتیب زیر بررسی می‌کنیم.

پاکسازی پوست: در این مرحله از پاک‌کننده‌های مخصوص که مناسب جنس پوست هر شخص است استفاده می‌شود. این پاکسازی پوست به صورت سطحی توسط پد پنبه‌ای یا اسفنج‌های مخصوص و دستگاه‌های شست و شوی صورت انجام می‌شود. همچنین در این مرحله مشکلات پوستی هر فرد مانند جوش‌های زیر پوستی، کمودون‌های سیاه، آفتاب سوختگی یا چروک‌های پیری هم برای نحوه‌ انجام مراحل بعد بررسی می‌شود. بخاردهی: این مرحله برای پاکسازی عمقی و لایه‌برداری سطحی پوست انجام می‌شود. در بخار دهی منافذ پوست باز شده و برای انجام مراحل بعدی فیشال آماده می‌شود، همچنین کومودون‌های سیاه و جوش‌های زیر پوستی برای تخلیه آماده می‌شوند. بخاردهی همزمان ریلکسیشن خوبی برای فرد و پوست صورتش به ارمغان می‌آورد. لایه برداری: حالا نوبت آن است که پوست آماده شده با بخاردهی، توسط دستگاه‌های مخصوص لایه‌بردار و مواد ویژه‌ این کار لایه‌برداری شود. آنچه از در این مرحله از روی پوست برداشته می‌شود، سلول‌های شاخی سطح صورت هستند که حذفشان ظاهر پوست را مخملی و لطیف می‌کند. استخراج در این مرحله پاکسازی پوست عمقی‌تر انجام می‌شود. به‌این‌ترتیب که کومودون‌های سیاه و جوش‌های زیر پوستی که کاملاً آماده شده‌اند تخلیه شده و هرگونه آلودگی نفوذ کرده ، به لایه‌های زیرین پوست خارج می‌شود. ماساژ صورت: حالا پوست پاکسازی‌ شده باید مجدد ریلکس و آرام شود. ماساژ با کرم‌ها و روغن‌های مخصوص این کار صورت می‌گیرد و به روشی انجام می‌شود که خون‌رسانی را در صورت افزایش دهد. همچنین شیوه‌ این ماساژ در جهت کاهش چین و چروک‌های ناشی از افزایش سن است. ماسک صورت: انتخاب و استفاده از ماسک در این مرحله با توجه به پوست هر فرد و مشکلات احتمالی آن انجام می‌شود.
در آخر متخصص فیشال از تونر، آب‌رسان و کرم ضدآفتاب بر روی پوست فرد استفاده می‌کند.

نحوه پشتیبانی دوره ها به چه شکل انجام می شود؟

برای دوره آموزشی لیزر یک گروه پشتیبانی تشکیل می‌شود. در این گروه پشتیبانی، اساتید دوره و مدیران آکادمی عضو می‌باشند و پاسخگوی سوالات و درخواست های هنرجویان عزیز خواهند بود
پشتیبانی مجموعه (سُها لیزر) بصورت نامحدود برای شما عزیزان خواهد بود و همچنین شما عزیزان میتوانید از مشاوره های رایگان برای خرید تجهیزات پزشکی و زیبایی بهره ببرید.

مدرک معتبر

.مدرک( سرتیفیکیت معتبر) ارائه شده توسط مجموعه پایان دوره به شما عزیزان تقدیم می‌شود

توصیه‌های بعد از انجام فیشال پوست

بعد از فیشال اصلاً پوستتان را دست‌کاری نکنید و جوش‌های صورتتان را نکنید؛ زیرا صورتتان زخم خواهد شد.
بعد از انجام فیشال صورت به هیچ عنوان آرایش نکنید و از محصولات مراقبت پوستی استفاده نکنید و اجازه دهید پوستتان مدتی استراحت کند.
سعی کنید یک یا دو روز ورزش نکنید تا پوستتان عرق نکند؛ زیرا این امر می‌تواند برای پوست شما که حساس شده مضر باشد.
تا سه روز از لایه‌بردار استفاده نکنید؛ زیرا لایه‌برداری بیش از حد پوست باعث آسیب رسیدن خواهد شد.
تا چند روز بعد از انجام فیشال در مقابل نور آفتاب قرار نگیرید و سعی کنید حتماً از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید.
تا یک هفته بعد از فیشال صورتتان را بند نندازید و وکس نکنید. همچنین تا مدتی نباید لیزر بروید.
هنگام شست و شو دقت کنید و این کار را با ملایمت انجام دهید؛ زیرا پوست شما به شدت حساس شده است.
پس از فیشال صورت پوست خود را ماساژ ندهید

تعداد جلسات انجام فیشال پوست

این مورد برای هر فردی متغیر است. در حالت ایده آل، بهتر است که هر چند ماه انجام شود. یک ماه، زمانی است که پوست برای احیا به زمان نیاز دارد. سعی کنید هر سه ماه، یعنی چهار بار در سال و با تغییر فصل، فیشال صورت را انجام دهید. اگر دنبال درمان جوش سرسیاه، جای جوش و آکنه هستید، این کار را باید با تکرار بیشتری انجام دهید.

عوارض فیشال

تاکنون درمورد فیشال صورت عوارضی گزارش نشده است. این روش کاملاً غیرتهاجمی و بدون درد است. قرمزی‌های پس از فیشال صورت کاملاً طبیعی است و خیلی سریع برطرف می‌شود.

درمورد محصولات پوستی

انواع ضد آفتاب ها
کرم ضدآفتاب محصولی است که مدت‌هاست برای آگاهی جمعی عموم مردم به عنوان محصولی که دائماً توصیه می‌شود آشنا بوده، در حالی که تنها درصد بسیار کمی از مردم از آن استفاده می‌کنند.
استفاده از محصولات ضد آفتاب توسط بسیاری از پزشکان به عنوان وسیله ای برای کاهش آسیب های پوستی ناشی از اشعه ماوراء بنفش (UVR) از نور خورشید حمایت شده است. با توجه به این کمپین در حال انجام که تشویق به استفاده از آنها می شود، نیاز به درک بهتر کارایی و ایمنی محصولات ضد آفتاب وجود دارد. رویکرد مورد استفاده برای تعیین اثر ضد آفتاب، فاکتور محافظت در برابر آفتاب (sun protection factor = SPF) است. در این مقاله به تفصیل در مورد این محصول بسیار مهم از روتین مراقبت از پوست صحبت خواهیم کرد.
اشعه مضرِ ماوراء بنفش خورشید ، میتواند تنها با قرار گرفتن ۵ الی ۱۰ دقیقه در معرض آفتاب برای نواحی حساس مانند صورت ، گردن و گوش‌ها مضر باشد . قسمت UV طیف الکترومغناطیس مسئول آسیب های زیادی است و می تواند باعث آفتاب سوختگی، واکنش های پیری نوری (photoaging reactions)، اریتم و التهاب شود. نور UV را می توان به دو دسته تقسیم کرد UVA (در محدوده طول موج 320-400 نانومتر) و UVB (در محدوده طول موج 280-320 نانومتر). نور (UVA) که در درجه اول مسئول اثرات مزمن مانند پیری ناشی از نور(photoaging)، چین و چروک و لکه های پیری است. اشعه UVA می‌تواند باعث آسیب هسته‌ای و میتوکندری DNA ، جهش‌های ژنی و سرطان پوست، اختلال در تنظیم واکنش‌های زنجیره‌ای آنزیمی، سرکوب سیستم ایمنی، پراکسیداسیون لیپیدی (آسیب غشایی)، و اثرات آلرژیک و فوتوتوکسیک (phototoxic effects) شود. اشعه ماوراء بنفش UVB درصد کمتری را تشکیل می دهد و علت اصلی آفتاب سوختگی است. اشعه UVB همچنین می تواند باعث تغییرات حاد مانند تغییر رنگدانه و آفتاب سوختگی و تغییرات مزمن مانند سرکوب سیستم ایمنی و سرطان زایی شود.

نتیجه نهایی همه این واکنش‌های نوری، آسیب های نوری است که در طول یک عمر از قرار گرفتن در معرض مکرر تجمع می‌یابد. هم UVA و هم UVB ممکن است باعث سرطان پوست شوند. کرم‌های ضد آفتاب به این دلیل کار می‌کنند که حاوی فیلترهایی هستند که پرتوهای فرابنفش را که در غیر این صورت به پوست شما می‌رسند، منعکس، پراکنده یا جذب می‌کنند.

ضد آفتاب های ارگانیک

ضدآفتاب‌های ارگانیک برای دهه‌ها پایه اصلی فرمولاسیون ضدآفتاب بوده‌اند و اگرچه کرم‌های ضدآفتاب غیرارگانیک محبوبیت بیشتری پیدا می‌کنند، کرم‌های ضدآفتاب ارگانیک همچنان در مقادیر بیشتری استفاده می‌شوند. ضدآفتاب های ارگانیک اغلب به عنوان مشتقات (1) آنترانیلات (anthranilates)، (2) بنزوفنون (benzophenones)، (3) کافور (camphors)، (4) سینامات ها (cinnamates)، (5) دی بنزوئیل متان ها (dibenzoylmethanes)، (6) آمینوبنزوئیک اسید یا (7) سالیسیلات ها (salicylates) طبقه بندی می شوند. این ترکیبات معطر بخش خاصی از طیف UVR را جذب می‌کنند که عموماً با انرژی کمتر و طولانی‌تر بازتاب می‌شود. یا در یک واکنش فتوشیمیایی، مانند ایزومریزاسیون فتوشیمیایی سیس-ترانس یا کتوانول استفاده می شود (40). ترکیبات خاصی از ضد آفتاب های ارگانیک بسته به استفاده از محصول مورد نظر، محافظت از نور تفریحی یا روزانه و ویژگی های مورد نظر مانند ضد آب یا ضد عرق اغلب استفاده می شود. اخیراً ترکیب ضد آفتاب های ارگانیک و معدنی در محصولات ضدآفتاب به طور فزاینده ای محبوب شده است.

ضد آفتاب های غیر ارگانیک

در این دهه، کرم‌های ضدآفتاب غیر ارگانیک با فراوانی روزافزونی در محصولات محافظت از نور در ساحل و مصارف روزانه مورد استفاده قرار گرفته‌اند. این امر تا حدی ناشی از ایمنی و اثربخشی آنها، به ویژه در جلوگیری از UVA، و نگرانی در مورد اثرات نامطلوب بالقوه ضد آفتاب های ارگانیک است. کرم‌های ضدآفتاب غیرارگانیک عموماً به عنوان رنگدانه‌های بی‌ضرر در نظر گرفته می‌شوند که نمی‌توانند وارد پوست شوند و تا حد زیادی تحت تأثیر انرژی نور مانند ضدآفتاب‌های ارگانیک قرار نمی‌گیرند. دو ضدآفتاب غیرارگانیک که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی هستند. اگرچه این دو اکسید فلزی از نظر ظاهر و طیف تضعیف تفاوت اساسی دارند (42)، اما برخی از خصوصیات کلی را به اشتراک می گذارند که به اختصار مورد بحث قرار می گیرند.

بهترین روتین مراقبت از پوست برای 20 سالگی

آیا روتین مراقبت از پوست برای افرادی که در دهه 20 زندگی خود هستند، بخشی ضروری از مراقبت از خود است؟ یا ترفند این صنعت برای ترغیب جوانان به خرید بیشتر محصولات زیبایی است؟ در حالی که برخی ممکن است به پوست فوق العاده ای که بسیاری از افراد 20 ساله در مقایسه با افراد مسن خود دارند اشاره کنند، مراقبت از پوست در سال های جوانی شما بسیار مهم است.
خوشبختانه برای افراد زیر 30 سال، مراقبت از پوست عمدتاً اقدامی پیشگیرانه است. ضرب المثل معروف “پیشگیری بهتر از درمان است”، یک واقعیت پزشکی نیز هست.
یک مثال ساده: به نظر شما چه کسی در 80 سالگی سلامت و پوست بهتری خواهد داشت؟
فرد A – سیگار می کشد، الکل می نوشد و آفتاب می گیرد تا برنزه شود. این افراد سپس هزینه زیادی خرج کرم‌ها، درمان‌ها و روش‌های درمانی برای معکوس کردن یا درمان هر گونه بیماری در دوران پیری خود می‌کنند.
فرد B – از افراط پرهیز می کند، سالم غذا می خورد و در صورت نیاز از کرم ضد آفتاب استفاده می کند.
بدیهی است که شخص B با وضعیت سالم تری وارد دوران سالمندی خواهد شد. مهم نیست که یک درمان چقدر خوب باشد، هرگز به خوبی عدم نیاز به درمان در وهله اول نخواهد بود. داستان مراقبت از پوست نیز به همین صورت است. مطمئناً، اگر در دهه 20 خود هستید، نیازی نیست که برای درمان های زیبایی عجیب و غریب هزینه کنید. اما شما باید از پوست خود مراقبت کنید و از استرس های غیر ضروری و آسیب به آن جلوگیری کنید.
در این مقاله، نکات اصلی مراقبت از پوست سالم را که باید در مورد آنها بدانید را پوشش می دهیم و سپس نگاهی به بهترین گزینه های موجود می اندازیم.

آنچه باید در مورد مراقبت از پوست در 20 سالگی بدانید

اگر در 20 سالگی و تا آخر عمر فقط یک کار را برای پوست خود انجام می دهید، این است که باید میزان اشعه مضر UV را به حداقل برسانید. در حالی که صدها عوامل محیطی و استرس زا وجود دارند که می توانند به پوست آسیب برسانند و آن را پیر کنند، اشعه ماوراء بنفش با اختلاف بسیار زیادی شماره 1 است. به طور عمده ما در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید هستیم، اما برخی از ما به جای آن از تخت‌های برنزه کننده استفاده می‌کنیم. اگر در حال حاضر و در سال های آخر زندگی واقعاً به پوست خود اهمیت می دهید، قطعاً می خواهید تأثیر تشعشعات را به حداقل برسانید.
البته این موضوع باید با نیاز واقعی بدن شما به ویتامین D که توسط بدن شما هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید ساخته می شود، متعادل شود. منظور ما از تعادل این است که ساعت‌ها دراز نکشید و عادت به «برنزه کردن» در سالن را کنار بگذارید.
اگر در مورد بزرگ‌ترین عواملی که روی پوست شما تأثیر می‌گذارند صحبت می‌کنیم، احتمالاً یک رویکرد جامع بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در 20 سالگی، برای مقابله با چین و چروک ریز نیازی به سرم های بسیار گران قیمت ندارید. باید از درون و بیرون خود مراقبت کنید. اگر با مراقبت های جامع از پوست آشنا نیستید، اساساً معتقدیم که با تغذیه و مراقبت از بدن خود در داخل و خارج، بهترین شانس را برای سلامت طبیعی و مقاومت در برابر پیری و بیماری به پوست خود می دهید.

بهترین روتین مراقبت از پوست برای افراد 20 ساله

همانطور که ممکن است تا به حال متوجه شده باشید، مراقبت از پوست در دهه بیست سالگی تماماً در مورد انجام اقدامات پیشگیرانه است. اگر به دنبال معرفی چند مرحله معقول هستید که در درازمدت جواب می دهد، ایده خوبی است که با علل اصلی آسیب پوست مقابله کنید. اگرچه برخی از افراد ممکن است روی داشتن پوست چرب وسواس داشته باشند یا ادعا کنند که باید دو بار در روز از تونرهای گران قیمت استفاده کنید، ابتدا باید اصول اولیه را پوشش دهید.

مراقبت از پوست در هر سنی به دو دسته کلی تقسیم می شود

مراقبت عمومی

درمان اختصاصی

مراقبت عمومی:

تمیز نگه داشتن پوست
مرطوب نگه داشتن و محافظت از پوست

درمان اختصاصی:

مرطوب‌کننده‌ها یا هر ماده‌ای که با یک بیماری خاص مانند خشکی پوست، آکنه، چین و چروک و موارد دیگر مبارزه می‌کند، باشد.

با مراقبت از پوست خود به طور کلی و در عین حال “مراقبت های عمومی” منظم از پوست خود، می توانید
سرمایه گذاری در درمان های گران قیمت و تخصصی در آینده را به تاخیر بیندازید یا حتی از آن اجتناب کنید.

روتین مراقبت از پوست شما باید به شرح زیر باشد

محافظ UV (ضدآفتاب)
غیر کومدوژنیک (Non-comedogenic)
آنتی اکسیدان (Anti-oxidant)
ضد التهاب (Anti-inflammatory)
آبرسان (Hydrating)
بهترین روتین مراقبت از پوست برای افراد 20 ساله باید روی سادگی و یکنواختی تمرکز کند. به عبارت دیگر، زیاده روی نکنید و از همه چیز در حد اعتدال استفاده کنید. یکی از رایج ترین اشتباهاتی که در دهه 20 زندگی خود در مراقبت از پوست خود مرتکب می شویم (مخصوصاً اواخر دهه 20، زمانی که به پایان دهه نزدیک می شویم)، اصلاح بیش از حد لکه های جزئی یا تغییرات پوستی است. مانند بسیاری از چیزهای زندگی، آهسته و پیوسته برنده مسابقه است. روتین زیر به ترتیب اهمیت فهرست شده است، نه ترتیبی که می توانید محصول را در طول روز اعمال کنید.

نکته ای که در تهیه محصولات روتین مراقبت از پوست خود باید بدانید این است که محصولات ارزان قیمت تقریباً ناگزیر حاوی کرم های مسدود کننده منافذ، مواد شیمیایی خشن و سایر موادی هستند که پوست شما را از تعادل خارج می کنند

دلیل در الویت بودن مرطوب کننده

واضح‌ترین دلیل شستن روزانه صورت با آب در پاکسازی پوست شما بسیار خوب عمل می‌کند. در حالی که افزودن تونر به تعادل pH پوست شما و کنترل شیوع بیماری کمک می کند، بهترین مرطوب کننده های موجود این کار و موارد دیگر را انجام می دهند.

بسیار مهم است که اگر روتین تک محصولی دارید، نوعی محافظت در برابر اشعه های خورشید را شامل شود. کرم‌های ضدآفتاب ممکن است اولین انتخاب واضح به نظر برسند، اما اغلب منافذ را می‌بندند و پوست را خفه می‌کنند که منجر به مشکلات بعدی می‌شود. پس به دنبال مرطوب کننده ای باشید که برای محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش تایید شده است. به طور کامل محدوده نور مضر UVA، از 320 تا 400 نانومتر را پوشش می دهد. UVA، که باعث آسیب پوست، پیری و سرطان پوست می شود، محافظت کامل در برابر این امر به نظر ما ارزش کمی افزایش قیمت را دارد.

بهترین تونر برای 20 سالگی

اکنون که پوست شما در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت شده و مرطوب شده است، قدم بعدی انتخاب یک تونر خوب است. اما تونرها دقیقا چه کار می کنند؟ در حالی که عملکرد دقیق از برندی به برند دیگر متفاوت است. بهترین محصولات PH پوست شما را متعادل می کنند، با التهاب و عفونت مبارزه می کنند و در عین حال سطح روزانه تولید چربی پوست شما را نیز کنترل می کنند. تحقیقات نشان داده است که شستشوی منظم صورت همراه با استفاده از مرطوب کننده و تونر بهتر از هر یک از این اقدامات به تنهایی عمل می کند. با افزودن تونر به روتین خود، باید کیفیت پوست را افزایش دهید و شکایات جزئی پوستی مانند خشکی و شیوع بیماری را کاهش دهید.

باز هم، حتما مراقب تونرهای ارزان قیمت باشید. این محصولات اغلب شامل ترکیباتی مانند الکل برای پاک کردن تجمع چربی و کثیفی در روز هستند. متأسفانه، الکل هم برای پوست تحریک‌کننده و هم خشک‌کننده است که تأثیر آن در پاک‌سازی را کاملاً تحت الشعاع قرار می‌دهد.
یک تونر خوب در عوض پوست را تسکین می دهد و در عین حال با عفونت های بالقوه و محرک های محیط مبارزه می کند. در واقع، آلودگی محیطی دومین عامل بزرگ در مورد پیری زودرس پوست و آسیب است. بدتر از آن، آلودگی ذرات معلق که از چیزهایی مانند آتش سوزی و اگزوز خودرو ناشی می شود. نشان داده شده است که آسیب ناشی از اشعه مضر UV را تسریع می کند.
به همین دلیل است که تونرها در جایگاه دوم در روتین مراقبت از پوست توصیه شده ما برای افراد 20 ساله قرار می گیرند. با به حداقل رساندن اثرات خورشید و آلودگی روزانه که در معرض آن قرار می گیرید، از نظر محافظت از پوست کیلومترها از افراد معمولی خود جلوتر خواهید بود.

بهترین کرم دور چشم برای 20 سالگی

آیا استفاده از کرم دور چشم در دهه 20 یا 30 سالگی واقعا ضروری است؟


اگر همه‌ی ما سبک زندگی سالم و آرامی را پیش رو داشته باشیم و از هر نظر در سنین پایین با رعایت کردن خیلی از موارد مهم و کلیدی چون دیر خوابیدن ، کم خواب بودن ، خوردن غذاهای ناسالم و ... اجتناب کنیم ، در راستای سلامت بدن و پوست خود گام بزرگی را برداشته ایم.
یکی از قابل توجه ترین اما خوشبختانه قابل برگشت ترین نشانه های پیری زودرس، پف و سیاهی دور چشم است. این‌ علائم نه تنها می‌توانند شما را خسته نشان دهند، بلکه مغز ما نیز از نظر بیولوژیکی چشم‌های تیره فرورفته را به ‌عنوان نشانه‌ای از بیماری و سلامت نامناسب می داند. و این واقعاً آن تصوری نیست که می خواهید برای دوستان، خانواده یا همکاران ایجاد کنید.
پوست زیر چشم فوق‌العاده نازک و ظریف است و بسیاری از رگ‌های خونی شکننده در زیر آن قرار دارند. از استفاده از کرم‌های دور چشم ارزان قیمت که می‌توانند باعث تحریک و آسیب بیشتر پوست شوند، خودداری کنید. فقط باید از یک کرم دور چشم با کیفیت خوب استفاده کنید و سعی کنید عوامل سبک زندگی که ممکن است باعث ایجاد سایه های تیره در شما شوند را متوقف کنید یا حداقل آنها را کاهش دهید. فهرستی از عواملی که باعث تیرگی چشم می‌شوند، شامل موارد زیر است: سیگار کشیدن مصرف الکل آلرژی کم خوابی زیاد خوابیدن اگزما استرس سن ارث از پدر و مادر دو مورد آخر واقعاً قابل تغییر یا اجتناب نیستند. با این حال، بهبود هر یک از عوامل دیگر کمک زیادی به کار با کرم دور چشم برای بهبود چهره و ظاهر شما خواهد کرد. نکته حرفه ای: اگر کیسه‌ها یا حلقه‌های تیره به‌خصوص بدی دارید، قبل از استفاده از کرم دور چشم، این روال بهبودی سریع را امتحان کنید:

یک: سر خود را بالا نگه دارید ، شب ها روی یک صندلی چرت بزنید یا با بالش های اضافی بخوابید

دو: در صورت عدم استفاده از هیچ محصولی به آرامی زیر چشمان خود را ماساژ دهید

سه: خیار یا کمپرس سرد دیگری را روی صورت خود بمالید ، دوش آب سرد نیز معجزه می کند


مراحل بالا جریان مایع را از صورت و چشم‌های شما دور می‌کند و در عین حال رگ‌های خونی ریز صورت را نیز منقبض می‌کند. به طور کلی، احتباس مایعات و التهاب باید به آرامی کاهش یابد. مانند هر درمان دیگری، زیاده روی نکنید. به عنوان مثال، قرار دادن یخ به طور مستقیم روی پوست، فقط باعث تحریک آن می شود و به طور بالقوه به آن آسیب می رساند، دقیقا برعکس آنچه می خواهید اتفاق بیفتد.
کرم های دور چشم حاوی روغن آووکادو، آبرسانی می‌کند و زندگی را به چشم های خسته و گود رفته بازمی گرداند. بتاکاروتن، یک آنتی اکسیدان مهم، در کنار شی باتر نیز استفاده می شود. بتاکاروتن می تواند توسط بدن جذب شود تا ویتامین A بسازد. که در مبارزه با پیری زودرس پوست ضروری است. برای کاهش بیشتر التهاب روغن جوجوبا می تواند کمک کننده باشد. این روغن به کاهش التهاب و آسیب به پوست خسته کمک می کند.

بهترین سرم برای 20 سالگی

آیا باید از 20 سالگی شروع به استفاده از محصولات ضد پیری کنید؟

در نهایت به توصیه های خود برای سرم ها می رسیم. اگر در اوایل 20 سالگی خود هستید یا تازه شروع به ساختن یک روتین مراقبت از پوست کرده اید، فعلاً این موارد را از دست ندهید و روی اصول اولیه تمرکز کنید. این را می گوییم زیرا صدها نوع سرم وجود دارد که همگی نواحی مختلف پوست، شرایط پوستی و انواع پوست را هدف قرار می دهند. حجم زیاد انتخاب می تواند گیج کننده باشد، و واقعاً، این محصولات فقط زمانی باید استفاده شوند که بدانید چه کاری انجام می دهید و به دنبال چه نتایجی هستید.
پیروی از توصیه‌های ما برای محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش، مرطوب‌کننده، تونر و مراقبت از زیر چشم، تمام عوامل اصلی آسیب پوست و پیری زودرس را پوشش می‌دهد. اگر مشکل پوستی خاصی وجود دارد که به دنبال رفع آن هستید یا مشکل پوستی وجود دارد که به طور کامل توسط روتین مراقبت از پوست روزانه شما برطرف نشده است، ممکن است بخواهید یک سرم انتخاب کنید. به احتمال زیاد وقتی از 20 سالگی بیرون می روید و به 30 سالگی می رسید، استفاده می شوند، جایی که خطوط ریز ترسناک و نشانه های کوچک پیری شروع به ظاهر شدن می کند.

چه نوع سرمی باید در جوانی استفاده شود؟

ما فکر می کنیم که قدم بعدی باید انتخاب بین هیالورونیک اسید و رتینول باشد. با این حال، اگر به درستی از پوست خود مراقبت می کنید، باید از قبل به خوبی هیدراته شده باشد. بنابراین این امر اهمیت افزودن هیالورونیک اسید به برنامه روزانه شما را کاهش می دهد، زیرا مزیت اصلی آن خواص شگفت انگیز آبرسانی آن است. از سوی دیگر، رتینول که از ویتامین A مشتق شده است، دارای تعدادی خواص است که افرادی که 20 سالگی خود را ترک می کنند و وارد 30 سالگی و بالاتر می شوند، باید آنها را در نظر بگیرند.
رتینول نه تنها پوست را سفت می کند، خطوط و چین و چروک های ظریف را صاف می کند، بلکه از تولید کلاژن و الاستین نیز پشتیبانی می کند که برای حفظ ساختار قوی و کامل پوست ضروری هستند. علاوه بر تنظیم شیوع و سطح چربی، منافذ را نیز سفت می کند و ظاهری شاداب به شما می بخشد. در نهایت، همچنین به حذف پوست مرده و افزایش سرعت بازسازی سلولی کمک می کند، که در به تاخیر انداختن اولین علائم پیری حیاتی است.

نکته مهم

مراقبت از پوست در 20 سالگی باید ملایم باشد تا با محصولات تهاجمی بیش از حد به پوست آسیب نرساند یا تحریک نشود. هنگام استفاده از محصولی مانند رتینول، مهم است که درک کنید که پوست مرده یا در حال مرگ را از بین می برد، که سلول های زیرین تازه را در معرض دید قرار می دهد. این نه تنها برای ظاهر شما مفید است، بلکه برای بهبود زخم و کاهش جای زخم و رنگدانه نیز مفید است. با این حال، یک عارضه جانبی ناخواسته این است که این سلول های جدید به ویژه در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش حساس هستند. بنابراین ضروری است که محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش همراه با رتینول استفاده شود. در غیر این صورت، به جای محافظت از پوست خود، خطر آسیب رساندن به آن را دارید.

موضوع ضد پیری اغلب اشتباه گرفته می شود. اولاً یک ضد پیری واقعی وجود دارد که معکوس فرآیندهای بیولوژیکی زیربنایی مانند تجزیه کلاژن است. سپس ضد پیری آرایشی وجود دارد که شامل مواردی مانند آبرسانی به پوست برای صاف کردن خطوط و چین و چروک است. اکثر محصولات ضد پیری همچنین حاوی موادی هستند که روند پیری را کند می کنند، مانند آنتی اکسیدان ها و ضد التهاب ها
از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است به همین دلیل است که در همه توصیه‌هایمان، محصولات ضد پیری ای را برای افراد 20 ساله در نظر میگیریم که محلول‌ها را با دقت فرموله می‌کنند تا از پوست در برابر آسیب محافظت کنند و مهم‌ترین عوامل پیری پوست را به تاخیر بیندازند.
با این حال، یک محصول کاملا طبیعی وجود دارد که محبوبیت آن در بین جوامع پزشکی و آرایشی افزایش یافته است. آن محصول کلاژن هیدرولیز شده است.
معمولاً از منابع گاوی یا دریایی مشتق می شود. بیش از 60 مطالعه نشان داده اند که مصرف طولانی مدت کلاژن خوراکی می تواند پیری پوست را کاهش دهد و حتی آن را معکوس کند، درد مفاصل را بهبود بخشد و از کاهش تراکم استخوان جلوگیری کند. مصرف مکمل کلاژن نه تنها بازسازی کلاژن را در پوست تحریک می کند، بلکه باعث افزایش تولید سایر اجزای حیاتی مانند گلیکوزامینوگلیکان ها (glycosaminoglycans) و اسید هیالورونیک می شود. این اجزا با هم از ساختار پوست، حمایت می‌کنند و به حفظ رطوبت و سلامت پوست کمک می‌کنند.
حدود 10 گرم در روز در مدت 4 تا 6 هفته فواید قابل توجهی را برای شما به ارمغان می آورد. از آنجایی که کلاژن به سادگی یک پروتئین طبیعی است، مکملی است که به خوبی تحمل می شود و مصرف آن بی خطر است.

نتیجه :

ما امیدواریم که این راهنمای مراقبت از پوست در دهه 20 شما موضوعات گیج کننده را روشن کند. فراموش نکنید که ایجاد یک روتین مراقبت از پوست ثابت و اساسی در دهه 20 سالگی برای حفظ سلامت پوست در حال حاضر و در آینده شما حیاتی است. البته لوازم آرایشی و مکمل ها یک روی سکه هستند. شما همچنین باید کمی تلاش کنید تا از خودتان مراقبت کنید تا واقعاً بیشترین سود را ببرید.

بهترین مرطوب کننده در روتین مراقبت از پوست

مرطوب کننده مناسب

روتین مراقبت از پوست خود استفاده کنید. مرطوب‌کننده، کرمی است که معمولاً بعد از شست‌وشو به‌عنوان آخرین مرحله از روتین مراقبت از پوست روی صورت و گردن استفاده می‌شود. در این مقاله به توضیح مرطوب کننده مناسب می پردازیم
مطالب بررسی شده در این مقاله عبارتند از :

تفاوت لوسیون و کرم مرطوب کننده در چیست؟

فواید مرطوب کننده
انواع مرطوب کننده
نحوه انتخاب مرطوب کننده برای انواع پوست

برای دستیابی به بهترین نتیجه چگونه باید از مرطوب کننده استفاده کرد؟

پاسخ برخی سوالات رایج در مورد مرطوب کننده ها

تفاوت لوسیون و کرم مرطوب کننده در چیست؟

مرطوب کننده ها و لوسیون ها محصولات آبرسان پوست هستند، اما قابل جایگزینی نیستند. تفاوت های اصلی بین این دو عبارتند از
کاربرد: مرطوب کننده ها معمولاً کرم های صورت هستند. لوسیون ها، در حالی که از نظر فنی نوعی مرطوب کننده هستند، بدن را هیدراته می کنند.
غلظت: کرم صورت غلیظ تر از لوسیون بدن است. لوسیون های بدن محتوای آب بیشتری دارند، بنابراین می توانند به راحتی در سطح وسیع تری پخش شوند و به راحتی توسط پوست جذب شوند. مواد تشکیل دهنده: لوسیون ها اغلب دارای فرمولاسیونی هستند که حاوی روغن برای آبرسانی مناسب به پوست ضخیم تر بدن هستند. فرمولاسیون غلیظ تر لوسیون بدن می‌تواند منافذ روی صورت را مسدود کند و منجر به جوش‌های بیشتر شود. آنها همچنین معطرند، که ممکن است برای پوست های حساس تحریک کننده باشد. مرطوب کننده ها دارای ترکیبات تخصصی متناسب با نیازهای پوست صورت مانند ضد پیری، آکنه یا حساسیت هستند. فواید مرطوب کننده بخش مهمی از روتین مراقبت از پوست است و به سلامت پوست کمک می کند. مزایای افزودن مرطوب کننده به رژیم مراقبت از پوست عبارتند از
آبرسانی: پوست با قرار گرفتن در معرض آفتاب، کثیفی و آلودگی هوا، خشک می شود. یک مرطوب کننده رطوبت پوست را جبران می کند، رطوبت پوست را افزایش می دهد و پوست را نرم تر می کند. مرطوب کننده همچنین ممکن است لکه های خشک، پوسته پوسته شدن و قرمزی را از بین ببرد.
محافظت: مرطوب کننده های دارای SPF (مانند ضد آفتاب SPF 30) از پوست در برابر نور خورشید محافظت می کنند. مرطوب کننده همچنین از، از دست دادن آب از طریق لایه اپیدرمی (trans epidermal water loss = TEWL) جلوگیری می کند و به پوست کمک می کند رطوبت طبیعی خود را حفظ کند.
روشن کننده: مرطوب کننده های حاوی ویتامین C دارای خواص روشن کنندگی هستند که می تواند به یکنواخت شدن رنگ پوست و محو شدن لکه های تیره کمک کند.
ضد پیری: مرطوب کننده های حاوی رتینول یا رتینوئید نیز می توانند خواص ضد پیری داشته باشند.

انواع مرطوب کننده

سه نوع مرطوب کننده اصلی برای انواع پوست و نیازهای مختلف وجود دارد. این سه نوع مرطوب‌کننده حاوی موادی هستند که معمولاً برای ارتقای فواید متعدد در یک محصول منحصر به فرد ترکیب می‌شوند:

1

نرم کننده ها (Emollients): اینها مواد روغنی و چربی (اسیدهای چرب) مانند سرامیدها، کره کاکائو، کلاژن، دایمتیکون، لانولین، روغن معدنی، شی باتر یا روغن جوجوبا هستند. این مواد با پر کردن شکاف‌های پوست، بافت و ظاهر آن را بهبود می‌بخشند تا صاف‌تر به نظر برسد. نرم‌کننده‌های خاصی مانند کلاژن به دلیل خاصیت ضد پیری استفاده می‌شوند و می‌توانند ظاهر خطوط و چین و چروک‌ها را کاهش دهند. سایر نرم کننده ها مانند سرامیدها می توانند به درمان اگزما کمک کنند.

2

هومکتانت (Humectants): اینها موادی مانند هیالورونیک اسید، گلیسیرین، اسید لاکتیک، آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA) یا اوره هستند. آنها با کشیدن رطوبت از هوا به لایه های بیرونی پوست، اپیدرم و لایه شاخی پوست، پوست را آبرسانی می کنند و پوست را بازسازی می کنند.

3

مسدودکننده ها (Occlusive): این ترکیبات روغنی مانند موم زنبور عسل، نفت خام، سیلیکون ها و وازلین، یک لایه محافظ بر روی پوست برای جلوگیری از دست دادن رطوبت ایجاد می کنند.

نحوه انتخاب مرطوب کننده برای انواع پوست

پوست های مختلف به مرطوب کننده های مختلف صورت نیاز دارند که در بافت ها و غلظت های متفاوتی وجود دارند. برای یافتن بهترین مرطوب کننده صورت خود با یک بیوتی تراپیست مشورت کنید.

پوست های چرب: بهترین مرطوب کننده برای پوست های چرب، مرطوب کننده های مبتنی بر آب و بدون چربی مانند مرطوب کننده ژل است که هیچ چربی در آن وجود ندارد. مرطوب‌کننده‌های ژل عمدتاً مبتنی بر هومکتانت ها با جوانسازها برای مزایای بیشتر هستند. این مرطوب کننده های فاقد چربی و سبک برای پوست های مستعد آکنه مناسبند.

پوست خشک: یک کرم بهترین مرطوب کننده برای خشکی خواهد بود زیرا غلظت آن به این معنی است که روی پوست احساس سنگینی نسبتاً زیادی خواهد داشت و خشک شدن آن زمان بیشتری می برد. یک کرم مرطوب کننده دارای هر دو ترکیب روغن و آب است. مرطوب کننده هایی برای جذب رطوبت و مواد روغنی برای حفظ رطوبت.

پوست نرمال/مختلط: این نوع پوست می تواند از هر نوع مرطوب کننده ای استفاده کند. اگر پوست شما نرمال است اما رو به خشک است، ممکن است بخواهید از مرطوب کننده غلیظ تر و کرم مرطوب کننده استفاده کنید. اگر پوست شما نرمال است اما رو به چرب است، ژل یا ژل کرم ممکن است بهترین انتخاب باشد.

حساس: افرادی که پوست حساسی دارند باید به دنبال مرطوب کننده های بدون عطر و بدون پارابن و محرک باشند.

چگونه باید از مرطوب کننده استفاده کرد؟

بهترین زمان برای استفاده از مرطوب کننده زمانی است که پوست هنوز مرطوب است. پس از استفاده از یک پاک کننده ملایم، صورت خود را به آرامی مرطوب کنید و سپس بلافاصله یک لایه مرطوب کننده بزنید تا رطوبت آن قفل شود. اگرچه یک رژیم مرطوب کننده خوب یک شروع عالی است، اما مهم است که هیدراته بمانید و مواد مغذی ضروری (ویتامین ها، اسیدهای چرب ضروری) را دریافت کنید که بلوک های سازنده پوست سالم بماند. اجتناب از استعمال دخانیات و محافظت از آفتاب خوب برای مراقبت طولانی مدت از پوست ضروری است.

چگونه باید ازپاسخ برخی سوالات رایج در مورد مرطوب کننده ها

آیا واقعا نیاز به مرطوب کردن پوست خود دارم؟

یک سوال رایج افراد این است که ” آیا حتما به مرطوب کننده نیاز دارم؟” برای اکثریت، پاسخ مثبت است.
سیستم طبیعی بدن ما متشکل از غده‌هایی است که چربی (یا سبوم) ترشح می‌کنند. این چربی یک پوشش محافظ در برابر شرایط سخت بیرونی و عفونت‌ها ایجاد می‌کنند، اکثر ما پس از آنکه در معرض نورشدید خورشید، آب و هوا و مواد شیمیایی خشن قرار می‌گیریم، به هیدراتاسیون اضافی نیاز داریم. همچنین برخی از افراد هستند که از نظر ژنتیکی توانایی دست نخورده نگه داشتن لایه بالایی پوست را ندارند و لیپیدهای لازم برای حفظ رطوبت را ندارند. برخی از داروها (یعنی عوامل کاهش دهنده کلسترول و ایزوترتینوئین) نیز می توانند بر توانایی پوست برای حفظ آبرسانی کافی تأثیر بگذارند. اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید میبایست از یک مرطوب کننده روزانه بهره مند شوید

اما اگر من پوست چرب داشته باشم نیاز به مرطوب کننده دارم؟

حتی افرادی که پوست چرب دارند، اگر لایه محافظ طبیعی خود را با شوینده های خشن پاک کنند، ممکن است به مرطوب کننده نیاز داشته باشند. با این حال، افرادی که دارای پوست نرمال تا چرب هستند و در معرض شرایط و یا محصولات سخت خارجی قرار نمی گیرند و می توانند سبوم کافی برای محافظت از پوست تولید کنند، لزوماً نیازی به رطوبت اضافی ندارند و بهتر است روی یک سرم آنتی اکسیدانی سرمایه گذاری کنند

چرا انواع مختلفی از مرطوب کننده ها وجود دارد، و تفاوت بین هر کدام چیست؟

چندین نوع مرطوب کننده وجود دارد: هومکتانت ها (humectants)، نرم کننده (emollients) و پوشاننده یا مسدود کننده (occlusive). هومکتانت ها آب را به لایه بالایی پوست می کشند، در حالی که نرم کننده ها به پر کردن ترک ها با آب کمک می کنند تا پوستی صاف و نرم ایجاد کنند. مسدود کننده ها یک سد محافظ ضخیم تری برای جلوگیری از هدر رفتن آب ایجاد می کنند. اکثر مرطوب‌کننده‌های صورت دارای هومکتانت ها و نرم‌کننده‌هایی هستند که به صورت پشت سر هم عمل می‌کنند، در حالی که مسدود کننده ها برای قسمت‌های ضخیم‌تر بدن مانند دست‌ها، پاها، آرنج‌ها و زانوها مفیدتر هستند

در مرطوب کننده به دنبال چه چیزی باشم؟

هنگام انتخاب یک مرطوب کننده، به دنبال مواد اصلی باشید. هومکتانت های محبوب عبارتند از گلیسیرین (یا گلیسرول)، هیالورونیک اسید، پروپیلن گلیکول، اوره، سوربیتول و اسیدهای آلفا هیدروکسی (به عنوان مثال، گلیکولیک و اسید لاکتیک) است. در غلظت های بالا، آلفا هیدروکسی اسیدها و اوره لایه بیرونی پوست را نرم کرده و منجر به لایه برداری می شود. نرم کننده های رایج عبارتند از لانولین، روغن معدنی، سرامیدها، دایمتیکون، روغن نارگیل و سایر روغن های گیاهی. مسدود کننده ها شامل شی باتر ، وازلین، موم زنبور عسل و پارافین و غیره است.

چگونه بهترین مرطوب کننده را با توجه به نوع پوستم انتخاب کنم؟

کسانی که پوست حساسی دارند ممکن است بخواهند به محصولات حاوی گلیسیرین بچسبند زیرا سایر مواد می توانند در پوست تحریک شده احساس سوزش ایجاد کنند. همچنین باید از مسدود کننده ها در مناطقی که مستعد آکنه هستند اجتناب کنید.

اگر تمایل به داشتن پوست خشک دارید، به دنبال کرم ها یا لوسیون های روغنی باشید. همچنین معمولاً برای افرادی که پوست خشکی دارند باید از هرگونه مرطوب کننده حاوی الکل یا عطر خودداری کرد، زیرا می تواند مشکل را بدتر کند. برای پوست های چرب یا مستعد آکنه، ژل ها و سرم های سبک وزن مفیدتر هستند.

آیا شما علاقه مند به افزودن یک سرم صورت به رژیم مراقبت از پوست خود هستید، اما نمی دانید چگونه این کار را به طور موثر انجام دهید؟

اگر با این محصول مراقبت از پوست آشنا نیستید نگران نباشید. ما همه چیزهایی را که در مورد سرم‌های صورت برای باید بدانید را مرور می‌کنیم. این سرم‌ها چه هستند، چگونه می‌توانند پوست شما را بهبود بخشند و چه زمانی از آنها استفاده کنید. در مطلب پیش رو 3 موضوع مهم را مورد بررسی قرار می دهیم:

سرم صورت چیست؟

انواع سرم های صورت؟

چگونه بهترین سرم صورت را انتخاب کنیم؟

سرم لایه بردار

لایه برداری مکرر برای جلوگیری از تیرگی پوست توصیه می شود. دو نوع لایه برداری وجود دارد: شیمیایی و فیزیکی. یک اسکراب دانه دار، که یک لایه بردار فیزیکی است، می تواند برای پاک کردن دستی سلول های مرده پوست استفاده شود. برای کسانی که پوست حساس یا پوست مستعد آکنه دارند، این عمل می تواند خیلی خشن باشد. در مقابل، لایه بردار شیمیایی گزینه ای کمتر ساینده است که اغلب به صورت سرم تولید می شود. آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAs)، بتا هیدروکسی اسیدها (BHAs) یا پلی هیدروکسی اسیدها (PHAs) در سرم های لایه بردار وجود دارند. اسید گلیکولیک AHA ، سلول های مرده پوست را برای درمان سطح پوست حذف می کند. جوش های سرسیاه، لکه ها و سایر ناخالصی ها توسط سالیسیلیک اسید، یک BHA که به زیر سطح پوست نفوذ می کند، از منافذ پاک می شوند.
آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAs)، بتا هیدروکسی اسیدها (BHAs) یا پلی هیدروکسی اسیدها (PHAs) در سرم های لایه بردار وجود دارند. اسید گلیکولیک AHA ، سلول های مرده پوست را برای درمان سطح پوست حذف می کند. جوش های سرسیاه، لکه ها و سایر ناخالصی ها توسط سالیسیلیک اسید، یک BHA که به زیر سطح پوست نفوذ می کند، از منافذ پاک می شوند.
طبق مطالعه‌ای در سال 2004 توسط موسسه ویتیلیگو و پیگمنتاسیون کالیفرنیای جنوبی (the Vitiligo and Pigmentation Institute of Southern California)، PHA‌هایی مانند گلوکونولاکتون اثراتی مشابه با AHA دارند اما خفیف‌تر هستند. اگر پوست حساسی دارید به دنبال سرم های حاوی PHA باشید.

سرم های سفت کننده

لایه برداری مکرر برای جلوگیری از تیرگی پوست توصیه می شود. دو نوع لایه برداری وجود دارد: شیمیایی و فیزیکی. یک اسکراب دانه دار، که یک لایه بردار فیزیکی است، می تواند برای پاک کردن دستیافتادگی پوست کانون تمرکز سرم های سفت کننده صورت است. پوست شل اغلب به دلیل کاهش تولید کلاژن، الاستین و سرامید (رطوبت) با افزایش سن ایجاد می شود. از سرم صورت استفاده کنید که با اجزایی ساخته شده است که تشکیل کلاژن و رطوبت را افزایش می دهد مانند رتینول و نیاسینامید (مانند اسید هیالورونیک).

چگونه بهترین سرم صورت را انتخاب کنیم؟

سرم های صورت انواع مختلفی دارند. اجزای فعال سرم در تعیین اینکه آیا باید از آن در روز یا شب برای مراقبت از پوست استفاده کنید، بسیار مهم است.
1. سرم های روز بهترین زمان برای استفاده از سرم صورت حاوی ویتامین C در طول روز است. از آنجایی که ویتامین C یک آنتی اکسیدان است، می تواند از پوست شما در برابر سایر آلاینده ها و رادیکال های آزاد محافظت کند. رادیکال های آزاد اتم های ناپایداری هستند که می توانند به سلول های پوست آسیب برسانند. علاوه بر این، ویتامین C می‌تواند از پوست شما در برابر آسیب‌های ناشی از نور، مانند چروک های ریز و لکه‌های تیره، هنگام استفاده همراه با ضد آفتاب محافظت کند. (با این حال، SPF نیز ضروری است، زیرا ویتامین C می تواند پوست شما را به خودی خود حساس تر به نور کند.)
2. سرم های شب با وجود آنکه می‌توانید در طول روز از سرم رتینول استفاده کنید، توصیه می‌شود این سرم را در شب انجام دهید، به خصوص اگر برای اولین بار آن را در روتین مراقبت از پوست خود قرار می‌دهید. رتینول، دقیقاً مانند ویتامین C پوست شما را به نور خورشید حساس تر می کند. اگر تصمیم دارید از این ماده در رژیم مراقبت از پوست خود استفاده کنید، باید هر روز از ضد آفتاب استفاده کنید.
همچنین باید اسیدهای لایه بردار (AHAs، BHAs، و PHAs) را در برنامه شبانه خود بگنجانید. اطمینان حاصل کنید که در طول روز به اندازه کافی پوست خود را از نور خورشید می پوشانید زیرا این اسیدها پوست شما را به اشعه ماوراء بنفش حساس می کنند.
3. سرم های مختص هر زمان سرم های صورت حاوی هیالورونیک اسید می توانند آبرسانی بیشتری را در طول روز یا شب به بدن اضافه کنند. هیالورونیک اسید می تواند رطوبت را از هوا و حتی از پوست شما در یک محیط خشک دور کند، بنابراین مهم است که هنگام تصمیم گیری در مورد استفاده از آن، آب و هوای محیطی خود را در نظر بگیرید.
استفاده از سرم های نیاسینامید در هر زمانی از روز اشکالی ندارد. نیاسینامید مانند رتینول یا ویتامین C پوست شما را حساس به نور نمی کند.

و نتیجه اینکه استفاده از سرم های صورت برای اولین بار می تواند ترسناک باشد. سرم ها انواع مختلفی دارد که به مسائل مختلف می پردازد. با این حال، استفاده از بهترین سرم برای صورت به عنوان بخشی از رژیم مراقبت مفید می باشد. سرم ها ممکن است یکی از بهترین راه ها برای بهبود زیبایی و درخشندگی طبیعی شما در صورت استفاده صحیح باشند.

سوالات متداول درباره سرم صورت

Q1. کدام سرم بهترین است؟ انتخاب بهترین سرم برای هر فرد متفاوت است. این مورد به عوامل مختلفی از جمله نوع پوست، زمان استفاده و دلیل ترجیحی استفاده از سرم بستگی دارد.
Q2. چگونه یک سرم به پوست صورت شما کمک می کند؟ یک سرم می تواند به رفع و مدیریت نگرانی های خاص پوست شما از جمله آکنه، چین و چروک، تیرگی، خشکی پوست و غیره کمک کند.
Q3. آیا استفاده روزانه از سرم برای صورت بی خطر است؟ بله، استفاده از سرم به صورت روزانه بی خطر است. آن را به عنوان گامی به روتین مراقبت از پوست خود اضافه کنید تا بیشترین بهره را از آنها ببرید.

تفاوت تونیک و تونر

ما قبلاً صحبت کرده ایم و شما می دانید که مراحل اولیه مراقبت از پوست چیست و چرا تمیز کردن صورت بسیار مهم است. معمولا بعد از شستشو از تونر یا تونیک به عنوان مرحله دوم استفاده می شود. این نوع محصولات در نگاه اول بسیار شبیه به هم هستند، اما اگرچه ظاهر یکسانی دارند، اما بسیار متفاوت هستند. در ادامه این مطلب سعی می کنیم دقیقاً برای شما توضیح دهیم که هر یک از چه چیزی تشکیل شده است و چگونه می توان یک مورد مناسب را برای خود انتخاب کرد.

تونیک

تونیک در پاکسازی صورت نقش بسیار مهمی دارد. متأسفانه هنوز هم افرادی هستند که فکر می کنند شستشو با ژل یا فوم برای پاک کردن آرایش یا آلودگی های جمع شده در طول روز کافی است. بعد از شستن و خشک کردن پوست، باید از تونیک خود استفاده کنید. تونیک به از بین بردن بقایای آرایش و کثیفی که پس از شستشو با آب باقی می ماند کمک می کند. به عبارتی با پاکسازی صورت با تونیک، صورت کاملاً پاک می شود و سپس سرم و مرطوب کننده استفاده شده تأثیر بیشتری خواهد داشت.
تونیک پوست را عمیقا تمیز می کند و بسته به مواد فعال آن، حتی می تواند اثر لایه برداری داشته باشد. لایه برداری در صورتی انجام می شود که مثلاً با اسیدهای AHA یا BHA غنی شده باشد. تنوع بسیار زیادی وجود دارد و تونیکی که انتخاب می کنید بیشتر به پوست و ترجیحات شما بستگی دارد.

پوست های چرب و مستعد آکنه

این نوع تونیک ها دارای فرمول غنی شده با اسید سالیسیلیک هستند که باعث پاکسازی ملایم منافذ، خشکی جوش ها می شود. با استفاده منظم، متوجه خواهید شد که منافذ به وضوح کوچکتر شده و جوش های سرسیاه نیز از بین می‌روند.

پوست خشک و حساس

اگر پوست شما خشک یا حساس است، ممکن است نگران پاکسازی عمیق باشید. حقیقت این است که هر صورت برای سالم و زیبا بودن نیاز به پاکسازی خوب دارد. نکته مهم این است که محصول مناسب خود را پیدا کنید. تونیک مناسب دارای فرمولی ملایم غنی شده با اسید هیالورونیک است. این تونیک پوست را به آرامی تمیز و تنظیم می کند، طراوت می بخشد و در عین حال خاصیت ارتجاعی را بهبود می بخشد.

تونر

تونر پس از شستن صورت استفاده می شود تا حتی کوچکترین باقیمانده آلودگی را پاک کند. در عین حال، قبل از استفاده از محصولاتی که در مراقبت از پوست خود استفاده می کنید، به عنوان یک پایه عمل می کند. به این ترتیب به محصولات بعدی – سرم، مرطوب کننده و غیره کمک می کند تا عمیقا نفوذ کرده و از پوست شما مراقبت کنند.
تونرها را به طور کلی می توان به دو نوع تقسیم کرد – آنهایی که الکل دارند و بدون الکل ها.
تونرهای مبتنی بر الکل اغلب افراد با پوست مشکل دار وسوسه می شوند که از محصولات حاوی الکل استفاده کنند، اما این حرکت همیشه درست نیست. از آنجایی که پوست های مستعد آکنه نیز حساس هستند، تونرهای مبتنی بر الکل برای افرادی که پوست حساس دارند مناسب نیستند، زیرا می توانند باعث تحریک شوند. بله، می دانیم که جوش ها را به سرعت و به راحتی خشک می کند. اما در دراز مدت، او مطمئنا بهترین دوست شما نخواهد بود. همچنین، الکل موجود در محصولات آرایشی شما می تواند تولید طبیعی کلاژن را کاهش دهد. که قطعاً هیچ سودی برای آن نخواهد داشت.
تونرهای مبتنی بر آب این نوع تونر بر پایه آب است و با مواد فعال ارزشمندی که از پوست مراقبت می کند غنی شده است. با توجه نیازهای پوست خود، می توانید دقیقاً متوجه شوید که کدام تونر برای شما مناسب تر است.
اخیرا تونرهای بر پایه گلیسیرین یا گلیکول نیز مورد توجه قرار گرفته اند.
دکتر کارلوس چارلز، متخصص پوست در شهر نیویورک، می گوید: شستن صورت، اساسی ترین و ضروری ترین مرحله هر روتینی است. پوست ما هر روز با آلاینده های محیطی، کثیفی و عوامل دیگر در تماس است که باید به آرامی پاک شوند.

آیا باید تونر خود را بشوییم؟

آیا تونر را میشویید؟ نیازی به شستشوی تونر از روی صورت نیست، درعوض می توانید اجازه دهید که در آن فرو برود و اجازه دهید پوست مواد مغذی خود را جذب کند.

آیا ابتدا صورتم را بشوییم یا از تونر استفاده کنم؟

یک تونر می تواند به پاکسازی و اصلاح منافذ شما کمک کند. بهترین زمان برای استفاده از تونر درست بعد از پاکسازی پوست است. پس از استفاده از تونر روی پوست خود نیازی به شستشوی آن ندارید. تونر با اسید سالیسیلیک یکی از بهترین راه ها برای مبارزه با آکنه است.

بعد از تونر چه چیزی استفاده شود؟

یک قانون خوب این است که از نازک ترین تا غلیظ ترین محصولات مانند تونر، سرم، مرطوب کننده، روغن استفاده کنید.

عارضه تونر چیست؟

تونرها هیچ گونه عارضه جانبی ندارند، به شرطی که از تونرهای مبتنی بر الکل که ممکن است پوست شما را تحریک کنند اجتناب کنید. استفاده بیش از حد از تونر (بیش از دو بار در روز) نیز می تواند باعث تحریک پوست شود.

آیا تونر برای پوست چرب مضر است؟

دکتر کوری هارتمن، متخصص پوست و متخصص پوست می‌گوید: «تونرها برای پوست‌های چرب خوب هستند، زیرا به منافذ نفوذ می‌کنند تا پاکسازی کامل‌تری داشته باشند و به تعادل پوست کمک کنند.»

آیا تونر می تواند پوست شما را چرب کند؟

تونرها تمایل دارند پوست را چرب تر کنند زیرا محصول سعی می کند سبوم از دست رفته در طول پاکسازی را جبران کند. دکتر پاتل می گوید: آلوئه ورا و تونرهای طبیعی گل رز به جای خشک کردن پوست به آرام کردن آن کمک می کنند.

آیا تونر جای زخم را از بین می برد؟

تونرهای روشن کننده اغلب با مواد روشن کننده پوست مانند عصاره پاپایا، جینسنگ، رتینول یا ویتامین C تزریق می شوند. این تونرهای پوست به کاهش لکه های تیره، لکه های خورشید، اسکارهای آکنه و خطوط ریز کمک می کنند.

آیا تونر منافذ را از بین می برد؟

اگر می‌پرسید که تونر صورت چه کار دیگری برای پوست شما انجام می‌دهد، مزایای دیگر آن: منافذ را کوچک می‌کند. استفاده از مقدار کمی تونر روی یک تکه پنبه نرم یا پد و به آرامی پاک کردن صورت خود با آن، چربی را از بین می برد و منافذ کوچکتر به نظر می رسد.

آیا تونر می تواند جوش های سر سیاه را از بین ببرد؟

تونر همچنین در برابر جوش های سرسیاه مفید است زیرا می تواند هر گونه چربی اضافی را در مناطق مستعد جوش سرسیاه از بین ببرد. همچنین می تواند به تعادل pH پوست شما کمک کند که به تنظیم تولید چربی پوست کمک می کند. همچنین دارای خواص لایه برداری سبک است، اما از تونرهایی که حاوی الکل و سایر محرک های تهاجمی هستند خودداری کنید.

3 نوع تونر چیست؟

امروزه سه نوع اصلی تونر در بازار موجود است:
فرمول های مبتنی بر الکل
بر پایه گلیسیرین یا گلیکول
بر پایه آب.

انتخاب شوینده صورت متناسب با نوع پوست

پاکسازی یک مفهوم نسبتا مدرن، همزمان با استفاده انبوه از صابون های تجاری موجود در اوایل دهه 1900 است. پاکسازی صورت وسیله ای برای از بین بردن پوست مرده، کثیفی، چربی و مواد آرایشی است. همچنین اولین قدم در یک روتین کلی مراقبت از پوست، آماده سازی پوست برای مرطوب کننده ها و سایر درمان ها می باشد. بسیاری از فن‌آوری‌های پاک‌سازی از آب تا صابون سنتی، برای رفع نیازهای پاک‌سازی صورت برای انواع مختلف پوست موجود است.
اگرچه طیف وسیعی از محصولات موجود است، اما این محصولات چهار ویژگی مشترک دارند:
1) برای تمیز کردن پوست (از بین بردن آلودگی های سطحی و تمام مواد آرایشی).
2) لایه برداری سطحی
3) برای حذف میکروارگانیسم های بالقوه مضر (باکتری)
4) برای ایجاد حداقل آسیب به اپیدرم و لایه شاخی.
علاوه بر این، شوینده‌های صورت برای پاک‌کردن تعداد بی‌شماری از مواد شیمیایی و بیولوژیکی، از جدیدترین لوازم آرایشی‌های ضدآب گرفته تا چربی‌های اضافی پوست و لایه‌های بالایی لایه شاخی مورد نیاز هستند.
در این مقاله به تفصیل انواع شوینده های مناسب برای انواع پوست مورد بحث قرار می‌گیرد.
آب، پوست را تمیز می کنند. پس از امولسیون شدن، روغن را می توان به راحتی در طی فرآیند پس از شستشو یا آبکشی از روی پوست شستشو داد. هر چه سورفکتانت قوی تر باشد، مواد آبگریز بیشتری حذف شود، آسیب بالقوه پوست در اثر حذف بیش از حد لیپیدهای طبیعی پوست بیشتر می شود، و عملکرد بهینه سد پوستی به خطر می افتد. بنابراین فرمولاسیون صحیح و دقیق این سورفکتانت ها برای اطمینان از ملایمت مناسب نیاز است. محصولاتی که به تازگی به بازار عرضه شده اند نشان می دهند که با فرمولاسیون دقیق سورفکتانت های بسیار قوی مانند سدیم لوریل سولفات (SLS) به خوبی توسط پوست قابل تحمل هستند. تمام شوینده های مبتنی بر سورفکتانت به آب نیاز دارند و به طور کلی شامل یک مرحله شستشو هستند. آنها برای حذف باقی مانده های روغنی مناسب هستند.
متأسفانه، دو مشکل با پاکسازی با سورفکتانت‌ها همراه بوده است (یکی واقعی و دیگری عمدتاً فولکلور). اولاً، به دلیل پاک‌کنندگی قوی، استفاده بیش از حد ممکن است سد چربی محافظ روی سطح پوست را کاملاً از بین ببرد و در نتیجه باعث تحریک و خشکی پوست شود. دوم، سال‌هاست که مصرف‌کنندگان داستان‌های منفی در مورد ماهیت قلیایی (pH حدود 9) این محصولات شنیده‌اند. اگر فرض کنیم که PH پوست حدود 5 است، شستن با این سورفکتانت های با pH بالا می تواند منجر به افزایش pH پوست شود.
داده های اخیر نشان می دهد که ظرفیت بافر طبیعی پوست برای از بین بردن هرگونه تأثیر غیرقابل توجیه pH این محصولات بیش از حد کافی است.

دسته بندی سورفکتانت ها

سورفکتانت های کلاسیک مورد استفاده در شوینده های صورت به چهار گروه اصلی کاتیونی، آنیونی، آمفوتریک و غیر یونی طبقه بندی می شوند.
1) سورفکتانت های کاتیونی که به تنهایی استفاده می شوند. عموماً تحمل کمی دارند و اکنون به ندرت در محصولات مراقبت از پوست بدون فرمولاسیون کارفول در سیستم های کواسروات استفاده می شوند.
2) سورفکتانت‌های آنیونی، مانند آلکیل سولفات‌های خطی، از مولکول‌هایی با «سر» بار منفی و «دم» آبگریز دراز تشکیل شده‌اند. سورفکتانت های آنیونی به دلیل خاصیت کف کنندگی و شوینده خوب به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند.
3) سورفکتانت‌های آمفوتریک، مانند بتائین‌ها و اسیدهای آلکیلامینو، به خوبی تحمل می‌شوند، به خوبی کف می‌کنند و در شوینده های صورت استفاده می‌شوند.
4) سورفکتانت های غیر یونی، مانند پلی گلوکوزیدها، از مولکول های بدون بار تشکیل شده اند. آنها بسیار ملایم هستند (بهتر از سورفکتانت های آنیونی و کاتیونی روی پوست قابل تحمل هستند)، اما به خوبی کف نمی کنند.
برخی از سورفکتانت ها برای پوست خشن هستند. در حالی که برخی دیگر بسیار ملایم هستند. به دلیل تنوع گسترده سورفکتانت های موجود، همه پاک کننده های مبتنی بر سورفکتانت یکسان نیستند. برای کلاینت ها مهم است که از محصولاتی استفاده کنند که به بهترین وجه متناسب با نوع پوست آنها باشد. امروزه بیشتر شوینده ها از سورفکتانت های مصنوعی استفاده می کنند.

حلال ها

حلال مایعی است که جامد یا مایع دیگری را در محلول همگن حل می کند. سیستم های مبتنی بر حلال با حل کردن چربی طبیعی و چربی های خارجی که از طریق لوازم آرایشی و مواد مشابه روی پوست اعمال می شود، پوست را تمیز می کنند.
حلال ها را می توان به طور کلی به دو دسته تقسیم کرد: قطبی و غیر قطبی. حلال‌های غیر قطبی معمولی که در شوینده های صورت استفاده می‌شوند، مانند پارافین، از خانواده روغن‌ها هستند، در حالی که حلال‌های قطبی معمولی که در شوینده ها استفاده می‌شوند، مانند ایزوپروپیل الکل و اتانول، از خانواده الکل هستند. شوینده های مبتنی بر حلال معمولاً همراه با آب استفاده نمی شوند. بلکه استفاده می شوند و سپس با یک دستمال کاغذی یا پنبه پاک می شوند.
شوینده های مبتنی بر حلال باید بر اساس نیاز فرد با دقت انتخاب شوند. حلال های غیر قطبی برای پاک کردن آرایش های مبتنی بر روغن و مواد آرایشی به خوبی عمل می کنند. اما تأثیر کمی روی فرمولاسیون های مبتنی بر آب دارند. به طور مشابه، سیستم های مبتنی بر الکل روی آرایش های مبتنی بر آب به خوبی کار می کنند. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که سیستم‌های مبتنی بر الکل می‌توانند پوست را خشک کنند. که برای مصرف‌کنندگان جوان‌تر دارای پوست مستعد آکنه مفید است. اما برای مصرف‌کنندگان مسن‌تر و کسانی که پوست خشک دارند، یک ضرر بالقوه است.
با این حال، محصولات مبتنی بر روغن می توانند بقایای چرب یا روغنی از خود به جای بگذارند که برای مصرف کنندگان با پوست خشک مفید است. اما برای افرادی که دارای پوست های معمولی تا چرب هستند نامطلوب است. انتخاب یک شوینده مبتنی بر حلال بر اساس نوع پوست بسیار مهم است.

انواع شوینده های مناسب صورت

پاک کننده های کلد کرم (Cold cream cleansers) پاک کننده اصلی برای پاک کردن لوازم آرایشی و پاکسازی ملایم صورت که توسط (Theron T. Pond) در سال 1846 اختراع شد. به عنوان ” کلد کرم ” شناخته شد و هنوز هم محبوب است. کلد کرم که از آب، موم زنبور عسل و روغن معدنی یا پارافین تشکیل شده است، از چربی ها برای حل کردن کثیفی های پوست چربی دوست استفاده می کند. موم زنبور عسل و روغن معدنی (پارافین) به عنوان حلال های لیپیدی عمل می کنند. که با عملکرد شوینده بوراکس ترکیب می شوند که به عنوان دکاهیدرات تترابورات سدیم (decahydrate of sodium tetraborate) نیز شناخته می شود، برای پاکسازی پوست عمل می کنند. فرمولاسیون همچنین حاوی سرزین (ceresin) و کربومر (carbomer) برای غلیظ شدن کرم و عطر است. کلد کرم ممکن است آبکشی شود یا روی صورت بماند. کلد کرم یک پاک کننده عالی صورت و پاک کننده آرایشی برای بیماران با پوست خشک است.

شیر پاک کن ها (Cleansing milks) نوع نازک‌تر کرم پاک‌کننده، شیر پاک‌کننده بدون موم‌های چسبناک‌تر است که برای پوست‌های معمولی تا مختلط طراحی شده است. شیر پاک‌کن حاوی آب و روغن‌های سبک مانند روغن زیتون، روغن آفتابگردان، روغن جوجوبا یا روغن دانه کنجد و نرم‌کننده‌هایی مانند گلیسیرین است. که باعث می‌شود کمتر بقایایی روی صورت باقی بماند. روغن‌ها در آب امولسیون می‌شوند و شیر پاک‌کن ها را یک امولسیون روغن در آب می‌سازند که با حل کردن کثیفی های پوست، برخلاف امولسیون‌کننده، پاک‌سازی می‌کنند. مایع از یک بطری ریخته می شود و با پد پنبه ای روی صورت کشیده شود. شیر پاک کن ها معمولاً برای پاک کردن لوازم آرایشی چشم استفاده می شود. زیرا غیر تحریک کننده هستند و به راحتی دید را با باقیمانده روغن تار نمی کنند.
روغن های پاک کننده (Cleansing oils)
روغن های پاک کننده یک امولسیون آب در روغن هستند. که عمدتاً برای پاک کردن لوازم آرایشی ضد آب صورت یا پلک و ضدآفتاب های ضدآبی استفاده می شود که به راحتی با آب و صابون پاک نمی شوند. روغن را با یک پد پنبه ای روی صورت پخش کنید، مالیده و با آب بشویید. در این مرحله روغن شفاف با آبکشی به رنگ شیری در می آید. روغن های معدنی، روغن کرچک، روغن جوجوبا و روغن زیتون معمولا استفاده می شود. روغن زیتون می تواند کمدوژنیک باشد. بنابراین، روغن پاک کننده باید کاملاً با آب شسته شود. بنابراین، برای حذف کامل نیاز به استفاده از شوینده دیگری دارید.
بالم های پاک کننده روغنی (Oil cleansing balms) بالم های پاک کننده شبیه پاک کننده های کلد کرم ها هستند، با این تفاوت که در دمای اتاق دارای قوام ژله ای هستند و در تماس با پوست گرم صورت مایع می شوند. این محصولات برای حذف لوازم آرایشی ضد آب و همچنین ضدآفتاب های ضدآب استفاده می شود. مومیایی غلیظ بر پایه روغن حاوی روغن معدنی، روغن آفتابگردان، روغن زیتون، روغن نارگیل، کره هسته انبه، روغن هسته زردآلو، روغن بادام شیرین، روغن هسته انگور، روغن پوست پرتقال، روغن آووکادو و غیره است.
این روغن ها با موم زنبور عسل یا کره شی (شی باتر) ترکیب می شوند. برای ایجاد یک پخش ضخیم روی صورت با انگشتان در حرکات دایره ای ماساژ داده می شود تا محصولات ضد آب نیز از منافذ پاک شود. بسیاری از محصولات همراه با یک پارچه موسلین هستند. این پارچه با آب گرم مرطوب می شود و به مالیدن کامل محصول روی صورت کمک کنند. با مالش مداوم، محصول تبدیل به مایعی می شود که می توان آن را با پارچه آبکش شده پاک کرد. در افرادی که پوست چرب دارند ممکن است لازم باشد با آب و صابون پاکسازی شود.
پاک کننده های میسلارواتر که به آب های پاک کننده نیز معروف هستند، حاوی آب و یک سورفکتانت بسیار ملایم هستند. که یک محلول پاک کننده رقیق را می سازند. میسل یک خوشه مولکولی با انتهای آبدوست و آبگریز است که در این مورد در محلول آب حل شده است. انتهای آبگریز به کثیفی های پوست می‌چسبد، آن را از طریق انتهای آبدوست در آب حل می‌کند تا با آبکشی صورت را تمیز کند. می توان از چندین سورفکتانت مختلف مانند ستریمونیوم بروماید(cetrimonium bromide)، یک سورفکتانت چهارتایی کاتیونی که به نام “کوات” نیز شناخته می شود، استفاده کرد. کوات‌ها سورفکتانت‌های ملایمی هستند که معمولاً در نرم‌کننده‌های مو یافت می‌شوند و از چرب شدن موها جلوگیری می کند.
از پلی سوربات 20 (Polysorbate 20) نیز استفاده می شود زیرا یک سورفکتانت بدون کف است. سورفکتانت های آمفوتریک (Amphoteric) از نوع موجود در شامپو بچه نیز می توانند استفاده شوند، مانند دی سدیم کوکوآمفودی استات (disodium cocoamphodiacetate). این محصول با یک پد پنبه ای روی صورت کشیده می شود، برای از بین بردن کثیفی های پوستی مالیده می شود و با آب شستشو می شود. مایسلار واتر در پاکسازی صورت در افرادی که پوست خشک و حساس دارند، مواد آرایشی محلول در آب را از بین می برد.
پاک کننده های بدون کف (Nonfoaming cleansers) بسیاری از پاک‌کننده‌هایی که متخصصان پوست برای پوست‌های حساس یا بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک (atopic dermatitis) توصیه می‌کنند، پاک‌کننده‌های بدون کف محسوب می‌شوند، زیرا کف نمی‌کنند.
پاک کننده های بدون کف ممکن است حاوی آب، گلیسیرین (glycerin)، ستیل الکل (cetyl alcohol)، استئاریل الکل (stearyl alcohol)، سدیم لوریل سولفات (sodium lauryl sulfate) و گاهی اوقات پروپیلن گلیکول (propylene glycol) باشند. سدیم لوریل سولفات به عنوان سورفکتانت عمل می کند و گلیسیرین، ستیل الکل و استئاریل الکل یک لایه مرطوب کننده نازک بر روی سطح پوست بر جای می گذارند.
این پاک کننده ها روی پوست خشک یا مرطوب شده با آب استفاده می شود، مالش می شود و با آب شستشو داده می شود. آنها یک لایه مرطوب کننده نازک از خود به جای می گذارند و می توانند به طور موثر برای پاک کردن لوازم آرایشی صورت استفاده شوند و نشان داده شده است که باعث تحریک پوستی کمتری در پوست های پیر شده می شوند.

شناخت نوع پوست مناسب روتین مراقبت از پوست

پوست شما به عنوان بزرگ‌ترین اندام بدن، عملکردهای مهم و پیچیده مختلفی را انجام می‌دهد. از تنظیم دمای بدن گرفته تا محافظت در برابر میکروب‌ها. این امر به ویژه در مورد خارجی ترین لایه پوست که به عنوان سد پوست نیز شناخته می شود، صادق است. این سد محافظ که بیشتر از لیپیدها (مانند سرامیدها) تشکیل شده است، به عنوان دروازه اصلی بین پوست و محیط خارجی شما عمل می کند و آب را به داخل و مواد مضر را خارج می کند.
اگر می خواهید پوستی سالم و بی عیب و نقص داشته باشید، شناخت نوع پوستتان ضروری است. دانستن نوع پوست به شما این امکان را می دهد که محصولات و یک روتین مراقبت از پوست مناسب با نوع پوست خود داشته باشید. همه انواع پوست می توانند از پاکسازی و مرطوب کننده روزانه بهره مند شوند، اما انواع پوست که شامل پوست های چرب، خشک، نرمال، مختلط و حساس می شود، نیازهای متفاوتی دارند. به همین دلیل است که شناخت نوع پوست شما اولین قدم در مراقبت صحیح از آن است. اما چگونه می توان فهمید چه نوع پوستی دارید؟ پاسخ را می توان با مشاهده ساده پیدا کرد.
شناخت نوع پوست نوع پوست شما بر اساس میزان سبوم (چربی) پوست شما است. چربی پوست می تواند در طول زمان تغییر کند و همچنین ممکن است تحت تأثیر عواملی مانند استرس، ژنتیک، هورمون ها، رطوبت و روند طبیعی پیری باشد. در این بخش به تفصیل به انواع پوست و روتین مراقبت از پوست مناسب با هر یک از آنها می پردازیم.

پوست چرب (oily skin)

پوست چرب مقدار زیادی سبوم تولید می کند. این چربی باعث می شود پوست به خصوص در سراسر ناحیه T(پیشانی، بینی و چانه) براق به نظر برسد و احساس چربی داشته باشد. طبق گفته آکادمی پوست آمریکا (American Academy of Dermatology =AAD)، افرادی که پوست چرب دارند ممکن است چین و چروک کمتری داشته باشند. در عین حال بیشتر مستعد بزرگ شدن منافذ، لک های آکنه، جوش های سرسیاه و سرسفید می باشند.
به خاطر داشته باشید که فقط به دلیل اینکه پوست چرب، چربی طبیعی بیشتری تولید می‌کند، به این معنی نیست که نسبت به سایر انواع پوست به رطوبت کمتری نیاز دارد. پوست چرب نیز نیاز تغذیه و آبرسانی دارد. این کار باید توسط محصولاتی انجام شود که، منافذ شما را مسدود نکنند و باعث ایجاد جوش نشوند. روتین ایده آل پوست چرب باید دارای یک پاک کننده ملایم باشد که به طور موثر آلودگی، چربی اضافی و سایر ناخالصی ها را از بین ببرد. همچنین باید حاوی یک مرطوب کننده سبک، بدون چربی و غیر کومدون زا ( non-comedogenic) باشد که رطوبت مورد نیاز پوست چرب را تامین کند.

پوست حساس (sensitive skin)

پوست حساس اغلب به عنوان یک نوع پوست شناخته می شود. اما ممکن است پوست حساس چرب، پوست حساس خشک یا پوست حساس معمولی داشته باشید. صرف نظر از اینکه چه نوع پوستی دارید، اگر پوست حساسی دارید، ممکن است قرمز به نظر برسد و احساس سوزش، خارش یا خشکی داشته باشید. این علائم ممکن است مربوط به داشتن پوستی باشد که در برابر محرک های خارجی آسیب پذیرتر است. همچنین، ممکن است توسط مواد خاصی مانند رنگ ها یا عطرها و همچنین عوامل محیطی ایجاد شود. اگر پوست حساسی دارید، ممکن است بتوانید تعیین کنید که چه چیزی باعث حساسیت شما می شود و از پاک کننده ها، مرطوب کننده ها یا سایر محصولات حاوی آن مواد خاص اجتناب کنید. همچنین می توانید محیط خود را تغییر دهید تا قرار گرفتن در معرض عوامل محرک را کاهش دهید.

چگونه می توانم نوع پوست خود را در خانه تشخیص دهم؟

اگر توصیف انواع پوست به شما کمک نکرد تا به نتیجه برسید، آزمایش های متعددی وجود دارد که می توانید در خانه انجام دهید تا به شما در تعیین نوع پوست کمک کند. یکی از این آزمایش ها روش (watch and wait) میباشد. این تست خانگی به شما این امکان را می دهد که با مشاهده رفتار پوست خود پس از پاکسازی، نوع پوست خود را درک کنید.
برای شروع، صورت خود را با یک پاک کننده ملایم بشویید، سپس به آرامی آن را خشک کنید. 30 دقیقه صبر کنید.
اگر پوست شما براق به نظر می رسد، احتمالاً پوست چرب دارید.
اگر احساس کشش یا پوسته پوسته شدن دارید، احتمالاً پوست خشکی دارید.
درخشش اگر فقط در ناحیه T شما باشد، احتمالاً پوست مختلط دارید.
و در آخر اگر پوست شما هیدراته و راحت است، اما چرب نیست، احتمالاً پوست طبیعی و نرمالی دارید.

روتین مراقبت از پوست

داشتن یک پوست خوب هم به ژنتیک و DNA شما و هم به عادات روزانه شما و محصولاتی که برای پوست مصرف میکنید، بستگی دارد. نظرات گیج کننده ای در رابطه با محصولاتی که برای پوست وجود دارند از مرطوب کننده تا ضد آفتاب وجود دارد. در این مقاله به تفصیل در مورد یک روتین پوستی مناسب توضیح خواهیم داد.
سه مرحله اصلی روتین مراقبت از پوست شامل مراحل زیر می باشد.
پاکسازی پوست و شستن صورت (Cleansing)
تونینگ، تنظیم و متعادل کردن pH و چربی پوست (Toning)
مرطوب و نرم کردن پوست(Moisturizing)
هدف از روتین مراقبت از پوست این است که، پوست صورت بهترین عملکرد را داشته باشد. همچنین با هدف قرار دادن ناحیه‌ای از پوست که دارای یک مشکل است، به حل و مراقبت از آن بپردازید. اگرچه علم تولید محصولات مراقبت از پوست همواره در حال پیشرفت است. اما چیزی به نام راه حل فوری و آنی وجود ندارد. نتایج استفاده از محصولات مراقبت پوست، فقط در صورت استمرار به استفاده مداوم از آن ها قابل مشاهده است.

نکته مهم: نحوه استفاده از محصولات مراقبت از پوست به ترتیب غلظت آنهاست. محصولات مراقبت پوست از رقیق ترین به غلیظ ترین استفاده می‌شوند. به عنوان مثال پاک کننده، تونر، سرم، مرطوب کننده میتواند یک ترتیب خوب برای استفاده روزانه باشد.

شوینده

شستن صورت یکی از مراحل اساسی و بسیار ضروری هر روتین مراقبت از پوست است. از آنجاییکه پوست در معرض آلودگی های محیط است لذا برای جلوگیری از بسته شدن منافذ، تیرگی و جوش، روزانه دوبار و در نوبت صبح و شب پوست باید با پاک کننده مناسب شست و شو داده شود. پاک کننده باید مناسب با پوست شما انتخاب شود. در واقع انتظار ما از یک پاک کننده آن است که چربی لازم و ضروری پوست شما را حفظ کند.
یکی از عباراتی که به وفور بر روی محصولات مراقبت از پوست مشاهده می‌کنید. عبارت غیر کمدوژنیک (non-comedogenic) است. این عبارت به این معناست که محصول مورد استفاده منافذ را مسدود نمیکند و ایجاد آکنه نمیکند. اما این تاییدیه فقط توسط خود شرکت های سازنده صورت میگیرد ودر واقع این ادعا توسط F.D.A تنظیم نمی شود.

تونر

تونر ها که در قدیم یک محصول مبتنی بر الکل بودند برای زدودن هرگونه چربی و آلاینده باقی مانده پس از شستن استفاده می‌شوند. اما تونرهای امروزی بسیار مغذی ترند و به جذب بهتر سایر محصولات کمک می‌کنند. همچنین pH پوست را متعادل و آنرا تنظیم میکنند. تونرها بعد از شست و شوی صورت و قبل از استفاده از هر محصول مراقبت پوستی استفاده می‌شوند.
نکته مهم: در صورتی که در ساخت تونر از اسید های لایه بردار استفاده نشده است می‌توان آنرا هم صبح و هم شب استفاده کرد. در صورت استفاده از اسیدهای لایه بردار فقط در یک نوبت صبح و یا شب استفاده می‌شود.
یک سری مواد بسیار مهم در تولید تونرها استفاده می‌شوند که برای پیدا کردن تونر مناسب با پوستتان بهتر است که این مواد و کاربردشان را بشناسید.
اسیدهای آلفا و بتا هیدروکسی: این مواد سلول های مرده پوست را که می‌تواند منافذ را مسدود کنند از بین می‌برند، پوست آفتاب سوخته را بهبود می‌بخشد و تیرگی را کاهش می‌دهند. اسید هیالورونیک : تقویت آبرسانی، براق شدن پوست ، رفع چین و چروک ریز گلاب و چای سبز: کاهش قرمزی ناشی از التهاب و تحریک پوست ویتامین E و C : مبارزه با رادیکال های آزاد که عامل پیری پوست هستند.

درمان با سرم

سرم ها موادی مغذی هستند که از پوست مراقبت می‌کنند. سرم ها برای درمان و بهبود تیرگی ها، چین و چروک استفاده می‌شوند. اگر مشکلی در پوست خود ندارید یک سرم آنتی اکسیدان و مصرف روزانه آن از پوست شما محافظت می‌کند. هر سرم با توجه به ماده سازنده اش میتواند مشکل خاصی را درمان کند. در زیر ماده سازنده و کاربرد هریک آورده شده است تا بتوانید بهترین سرم را مناسب با مشکل خود پیدا کنید.
اسید هیالورونیک : جلوگیری از کاهش رطوبت پوست
ویتامین C : روشن شدن پوست و کاهش لکه های تیره در صورت استفاده مداوم
رتینول، ویتامین B3، پپتیدها: تحریک تولید کلاژن و الاستین، جوانسازی و جلوگیری از چین و چروک
گوگرد کلوئیدی، نیاسینامید: کاهش التهاب، قرمزی و تحریک و به دلیل اثرات ضد میکروبی خود، آکنه را بهبود می بخشد.
نکته مهم: درصورت نیاز به سرم های متفاوت به منظور درمان های متفاوت، پیشنهاد می شود فقط ناحیه مورد نظر برای درمان را سرم بزنید. سرم ویتامین سی را می‌توانید برای تمامی نواحی استفاده کنید. محصولات را با هم مخلوط نکنید و هر یک را جداگانه استفاده کنید. زیراکه جذب مؤثر را کاهش می‌دهد. بهتر است سرم آنتی‌اکسیدان‌ها را در صبح استفاده کنید، زیرا پوست در برابر محیط محافظت می‌کنند، زیرا که اکثر افراد به اندازه کافی از ضد آفتاب استفاده نمی‌کنند. رتینول‌ها در برابر نور خورشید پایدار نیستند و اگر در روز استفاده شوند، تجزیه می‌شوند. لذا سرم های حاوی رتینول مناسب استفاده در شب می باشند.

مرطوب کننده‌ها

مرطوب کننده ها به منظور نرم کردن و آبرسانی به پوست استفاده می‌شوند. این محصولات در واقع یک لایه محافظتی بر روی پوست ایجاد می‌کنند تا از تبخیر آب پوست جلوگیری کند. مرطوب کننده ها چربی های طبیعی پوست و عواملی مانند سرامید را تکمیل می‌کند. پزشکان همواره به استفاده از مرطوب کننده ها توصیه دارند زیرا که عواملی مانند فعالیت های روزانه (شست و شو و …) و افزایش سن منجر به کاهش توانایی پوست در حفظ رطوبت و از بین رفتن آبرسان های طبیعی پوست می‌شود.

تفاوت بین کرم روز و شب


کرم‌هایی که روز ها و صبح‌ها استفاده می‌شوند معمولا قوام کمی دارند. کرم های روز میبایست که توانایی حفاظت از پوست در برابر عوامی خارجی را داشته باشند. این کرم ها عموما حاوی آنتی اکسیدان هستند تا از پوست در برابر رادیکال های آزاد ناشی از آلودگی ها حفاظت کنند. کرم های ضد آفتاب نیز همانطور که می‌دانید وظیفه حفاظت از پوست شما در برابر اشعه ماوراءبنفش خورشید را به عهده دارند.
کرم های شب باید بتوانند آسیب های پوستی را ترمیم کنند. این کرم ها معمولا حاوی رتینول هستند که به افزایش گردش خون کمک می‌کند و لکه های تیره را درمان می‌کند. این کرم های شب معمولا بافتی غلیظ دارند و رطوبت پوست را که معمولا عصرها کاهش میابد حفاظت و جبران می‌کنند.

کرم دور چشم


کرم های دور چشم از محصولات بسیار ضروری یک روتین مراقبت از پوست نیستند. برای پف زیر چشم و التهاب، معمولا کرم های دارای کافئین، پپتیدها و اسید هیالورونیک مناسبند.
اگر به دنبال رفع تیرگی زیر چشم میباشید کرم دور چشم میبایست شامل مواد روشن کننده مانند ویتامین C، اسید کوژیک و نیاسینامید باشد.
نکته مهم: کرم های حاوی رتینول های قوی می تواند باعث سوزش و ایجاد قرمزی شود. همچنین کرم های با رایحه تند منجر به سوزش چشم می شود.

ضد آفتاب

عضو جدایی ناپذیر هر روتین مراقبت از پوست، ضد آفتاب است. استفاده روزانه و مداوم از ضد آفتاب به جلوگیری از ایجاد خطوط و چین و چروک، عیوب بافتی و تغییر در ظاهر منافذ کمک می کند. مهم‌تر از آن، استفاده روزانه از کرم‌های ضد آفتاب می‌تواند به پیشگیری از سرطان‌های پوست کمک کند.
انواع ضد آفتاب ها، ضد آفتاب فیزیکی و شیمیایی هستند. ضد آفتاب شیمیایی حاوی ترکیبات شیمیایی، مانند اکسی بنزون و اکتینوکسات که برای مقابله با آسیب اشعه ماوراء بنفش به پوست شما جذب می شوند. این نوع ضد آفتاب ها سبک هستند. استفاده از آنها آسان است و بر روی پوست شفاف هستند. اما در افرادی که پوست حساسی دارند می تواند باعث تحریک و ایجاد واکنش شود. گفته میشود اکسی بنزون از مواد پر خطر است.
ضد آفتاب فیزیکی شامل ترکیبات فیزیکی مانند دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی که روی پوست شما قرار می گیرند تا اشعه ماوراء بنفش را منعکس کنند و یا از آن جلوگیری کنند. این نوع از ضد آفتاب ها خطر بسیار کمی دارند. ما اغلب یک رنگ سفید یا خاکستری روی پوست باقی می گذارد، به خصوص در افرادی که رنگ پوست تیره تر دارند.
نکته مهم: 30 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب از ضد آفتاب استفاده کنید و حداقل هر دو ساعت یک بار آن را تجدید کنید.